Archivo de artículos

Evaluation of the thermal stability and transfer rate of pyrrolizidine alkaloids during the brewing of herbal infusions contaminated with Echium vulgare and Senecio vulgaris weeds

07.06.2023 16:58
UTORES (p.o. de firma): Begoña Fernández-Pintor, Natalia Casado, Sonia Morante-Zarcero, Isabel Sierra TITULO: Evaluation of the thermal stability and transfer rate of pyrrolizidine alkaloids during the brewing of herbal infusions contaminated with Echium vulgare and Senecio vulgaris...

Lorena González Gómez investigadora pre-doctoral premiada como mejor hilo de Twitter para representar a la URJC en el concurso #HiloTesis

06.06.2023 17:22
La doctoranda Lorena González Gómez, del grupo de investigación en Química Analítica aplicada a Medioambiente, Alimentos y Fármacos (GQAA-MAF) de la URJC, ha resultado premiada como mejor hilo de Twitter para representar a la URJC en la II Edición del Concurso “Tu Tesis Doctoral en un Hilo de...

Evaluation of Tropane Alkaloids in Teas and Herbal Infusions: Effect of Brewing Time and Temperature on Atropine and Scopolamine Content

27.05.2023 16:55
 AUTORES (p.o. de firma): Lorena González-Gómez, Sonia Morante-Zarcero, Jorge A.M. Pereira, José S. Câmara, Isabel Sierra TITULO: Evaluation of Tropane Alkaloids in Teas and Herbal Infusions: Effect of Brewing Time and Temperature on Atropine and Scopolamine Content Ref. ...

Magnetic material based on mesostructured silica functionalized with β-cyclodextrin to extract opium alkaloids in poppy seed infusions

10.02.2023 16:51
AUTORES: Gema Casado-Hidalgo, Sonia Morante-Zarcero, Damián Pérez-Quintanilla, Isabel Sierra TITULO: Magnetic material based on mesostructured silica functionalized with β-cyclodextrin to extract opium alkaloids in poppy seed infusions Revista:   Advances in Sample...

Insight into the Impact of Food Processing and Culinary Preparations on the Stability and Content of Plant Alkaloids Considered as Natural Food Contaminants

23.01.2023 16:57
AUTORES (p.o. de firma): Natalia Casado, Gema Casado-Hidalgo, Lorena González-Gómez, Sonia Morante-Zarcero, Isabel Sierra TITULO: Insight into the Impact of Food Processing and Culinary Preparations on the Stability and Content of Plant Alkaloids Considered as Natural Food...

Becario de colaboración

01.12.2022 15:32
Carlos Gaona Estudiante de 4º Curso del grado de CyTA.

Gema Casado investigadora pre-doctoral del grupo GQAA-MAF recibe el premio a la mejor comunicación póster

25.03.2022 13:40
  Gema Casado ha recibido el premio a la mejor comunicación póster en las I Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Sociedad Española de Espectrometría de Masas por su trabajo sobre la cuantificación de opiáceos en muestras de panadería. Este trabajo ha sido realizado gracias a la...

Simultaneous Determination of Furanic Compounds and Acrylamide in Insect-Based Foods by HPLC-QqQ-MS/MS Employing a Functionalized Mesostructured Silica as Sorbent in Solid-Phase Extraction

15.08.2021 13:55
AUTORES: Lorena González-Gómez, Sonia Morante-Zarcero, Damián Pérez-Quintanilla, Isabel Sierra TITULO: Simultaneous Determination of Furanic Compounds and Acrylamide in Insect-Based Foods by HPLC-QqQ-MS/MS Employing a Functionalized Mesostructured Silica as Sorbent in Solid-Phase...

Becaria de colaboración

01.03.2021 10:00
María Isabel Martinez   Estudiante 4º curso del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos, URJC. Marzo-Julio 2021

Opium alkaloids in food products: current and future perspectives

26.02.2021 20:06
AUTORES (p.o. de firma): G. Casado-Hidalgo, S. Morante-Zarcero, D. Pérez-Quintanilla, I. SIERRA*. REF. REVISTA/LIBRO: Trends in Food Science and Technology 108: 92-102 (2021).       
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